Liftmuziek (2021-2023)

Over vervreemding van de ander, de natuur en onszelf

"Bovenste Knoopje Open heeft een fijn, bomvol kleinkunstprogramma te pakken, dat afwisselend ontroert en amuseert, en allerlei prangende thema’s adresseert."

De Theaterkrant

Omschrijving

In Liftmuziek brengt Bovenste Knoopje Open een ode aan intimiteit met de ander, de natuur en onszelf. Al eerder liftten ze, in hun gelijknamige podcastreeks, mee op de gedachten en verhalen van schrijvers, theatermakers en persoonlijke bekenden. Elk interview was bron voor een nieuw lied. Zo praatten ze o.a. met Hans Sibbel over de grenzeloosheid van de mens, met Jens van Tricht over mannenemancipatie, met Paul Verhaeghe over het depressief makende narratief van onze tijd, met Roanne van Voorst over veganisme en met Osilah Al Ryabi over haar verleden als vluchteling.

 

Nu brengt Bovenste Knoopje Open, met hun vierkoppige band van multi-instrumentalisten, de muziek en verhalen naar het podium. Een intieme cabaretvoorstelling, met prachtige Nederlandstalige muziek, die je zowel breed doet glimlachen als je neus op de pijnlijke feiten drukt.

Deze voorstelling is een tweeluik met onze gelijknamige podcastreeks (zie link onderaan deze pagina).

Theaterkrant – Sjoerd van Capelleveen alleen verder met dieppersoonlijke liedjes

Eindregie: Leander Zimmerman

Coaching: Michiel Bijmans, Laura Minderhoud

Foto: Yan Kei Lo

Mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting het Hervormd Weeshuis

Gallerij